Rentous – tie onnellisuuteen (luento & harjoitus)

06 marras 2021
12:30-14:00
Atma

Rentous – tie onnellisuuteen (luento & harjoitus)

Rentoutuminen on edellytys moniin elämänlaatua parantaviin asioihin: keskittymiseen, läsnäoloon, sydämellisyyteen, nautintoon, elämän hallintaan ja jopa onnellisuuteen. Sointurentoutusta edeltävällä luennolla käymme läpi perusasioita stressin hallinnasta ja vähentämisestä sekä jatkuvan rentouden tilan välittömistä vaikutuksista koko elämään.

Ympärillämme kokema moninainen äänimaailma, häly sekä stressaava maailmankuva voivat tuntua raskailta ajoittain keholle sekä mielelle. Joskus on hyvä pysähtyä rauhoittamaan menoa ja antamaan itselleen mahdollisuus rentoutua ja siten ladata akkujaan. 

Sointurentoutus perustuu maljoista lähtevään värähtelyyn, joka kulkee kehossa veden välityksellä solutasolle asti rentouttaen syvästi. Aikuisen kehosta noin 50-70% on vettä, joten vibro-akustinen äänimaailma rentouttaa kehoa pehmeästi värähtelyn tuloksena. Usein myös mieli rauhoittuu maljojen harmonisoivien äänien maailmassa, joista yhdessä syntyy kokonaisvaltainen rentoutumisen tila. Kehon alkaessa rentoutua, hengitys tasaantuu ja syvärentoutuessaan keho alkaa vapauttaa oksitosiinia verenkiertoon sen aktivoituessa äänen värähtelyn vaikutuksesta. 

”Äänimaljan sointu koskettaa syvintä olemustamme saaden sielumme hellästi värähtelemään. Ääni rentouttaa ja purkaa kehon ja mielen jännitystilat vapauttaen voimavaramme ja vahvistaen kykyämme parantua” – Peter Hess